Locatiebeheer

Locatiebeheer Hip in het westen van de provincie Noord-Brabant is zeker geen nieuw fenomeen. In 2008 startte Hip namelijk al in de gemeente Breda en gemeente Moerdijk. Dit nog gecoƶrdineerd vanuit het landelijk kantoor. Toen ik in 2015 met Hip in contact kwam, waren de ideeƫn om Hip lokaal te organiseren snel geschreven.

Als locatiebeheerder zet ik mij in om mensen, kerken en organisaties in West-Brabant met elkaar te verbinden. Samen met de werkgroep zijn we in 2015 gestart om een bestuur te vormen, de lokale helpdesk te organiseren en het bestand van deelnemende kerken te vergroten. Dit was niet altijd even gemakkelijk en zeker geen klus om even tussen de soep en de aardappels te klaren. Toch kunnen we met gepaste trots zeggen dat we al heel ver zijn.
Voor de gemeenten Breda, Moerdijk, Halderberge en Roosendaal staan vrijwillige helpdeskmedewerkers 4 dagen per week klaar om hulpvragen te matchen. Binnen deze gemeenten zijn 24 kerken actief bij Hip betrokken en staan meer dan 100 hulpbieders namens hun kerk klaar om  mensen in nood te helpen. Ook de zorg- en welzijnsorganisaties weten ons al goed te vinden. Hierdoor kunnen we hulpvragen invullen die voor een andere organisatie moeilijk zijn en andersom.

We zijn er nog niet, maar de weg van verbinden is zeker zo mooi. Ik voel dagelijks Zijn zegen op ons werk en ben trots dit te mogen doen.

Berry IJpelaar
Locatiebeheerder HiP West-Brabant

01-03-2017